18/10/2016 Η ιερά πανήγυρης του Παρεκκλησίου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο οι περίοικοι και πλήθος προσκυνητών έφθασαν στο Νοσοκομειακό παρεκκλήσι να τιμήσουν την μήνη του προστάτη τους Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά (του ιατρού του αγαπητού), ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες συμμετείχαν με τον σημαιοστολισμό της περιοχής.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην των κτητόρων και διακονησάντων στο Ιδρυματικό Παρεκκλήσιο από τους
Αρχιμανδρίτη π. Ανάργυρο Κουδούνη
π. Βασίλειο Φέσσα εφημέριο του Παρεκκλησίου Αγ. Γερασίμου πολυκλινικής
π. Δημήτριο Φερεντίνο εφημέριο του Παρεκκλήσι του Νοσηλευτηρίου ‘’Αγ. Όλα’’
π. Γεώργιο Μαρτιόπουλο και
π. Βασίλειο Κοντογιάννη εφημέριο του παρεκκλησίου
Με το πέρας της ακολουθίας π. Δημήτριος Νίκου, εφημερίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών παρευρισκόμενος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου μετέφερε την αγάπη την έγνοια τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου στη Διοίκηση του Νοσηλευτηρίου και όλους τους εργαζομένους σ αυτό τους παρευρισκομένους εθελοντές της ΕΔΑΝΙ και το εκκλησίασμα.
Από το ιερό αναλόγιο διακόνησαν ο Πρωτοψάλτης του Παρεκκλησίου Αθανάσιος Κοντογιάννης ο κ. Παναγιώτης Πλεγμένος πρωτοψάλτης του με την χαρακτηριστική και εντυπωσιακή συμμετοχή του καλικελάδου π. Δημητρίου Νίκου.

Την ημέρα της εορτής την Θεία λειτουργία τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Καλλίνικος με τους π. Χαράλαμπο Πανόπουλο Αρχιερατικό Επίτροπο στη ΙΒ Αρχ. Περιφέρεια & εφημέριο του Ιερού ναού του Αγ. Θεράποντος Ιλισίων, τον π Ιωακείμ Ιωακειμίδη εφημέριο στο Παρεκκλήσι των Αγ. Αναργύρων τον π. Δημήτριο Φερεντίνο εφημέριο του Παρεκκλήσι του Νοσηλευτηρίου ‘’Αγ. Όλα’’ και τον εφημέριο του Παρεκκλησίου π. Βασίλειο Κοντογιάννη ενώ στο μυστήριο διακόνησε ο π. Εμμανουήλ.
Από το ιερό αναλόγιο διακόνησαν ο Πρωτοψάλτης του Παρεκκλησίου Αθανάσιος Κοντογιάννης με τον κ. Βασίλειο Ηλιόπουλο.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο βίο και την διακονία του Αποστόλου Λουκά ως ιατρού και τόνισε την ανάγκη όλοι να συνδράμουμε (καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του) τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Διοικήτρια του Νοσηλευτηρίου δεξιώθηκε τους λειτουργούς και αντήλλαξαν εποικοδομητικές και ωφέλιμες εκτιμήσεις για την ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα που έχει η διακονία της Εκκλησίας στους χώρους του πόνου.
Το απόγευμα, ομάδα εθελοντών της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών πλαισιωμένοι από εκκλησιαζομένους συνόδευσαν την περιφορά της ιεράς εικόνος του Αγίου που έγινε με πολύ προσοχή διάκριση και σεβασμό στους Χώρους νοσηλείας του Ιδρύματος, προσφέροντας από την αρτοκλασία της πανηγύρεως.
Νοσηλευόμενοι και εργαζόμενοι με πολύ συγκίνηση ευλάβεια και κατάνυξη προσκύνησαν την ιερά εικόνα και δεχτήκαν τις ευχές και ευλογίες της Εκκλησίας και πολλοί εξ αυτών συνόδευσαν την εικόνα κατά την περιφορά.
Με την επιστροφή στο στο Παρεκκλήσι εψάλλει η Ιερά Παράκκλησι του Ευαγγελιστού την οποία συνέθεσε το 1992 ο Υμνογράφος της Εκκλησίας Ιερομόναχος Αθανάσιος ο Σιμωνοπετρίτης και το 1999 η Ιερά σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε να ψάλλεται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Στο Αναλόγιο διακόνησαν οι κ. Απόστολος Τσιάρας και Βασίλειος Ηλιόπουλος.